Je hebt je weg gevonden naar de toernooipagina van wat nu al de ruwe diamant van Vlaams-Brabantse recreatieve volleybaltoernooien wordt genoemd. Ahum… Hieronder vind je wat praktische info en het reglement.

Kom je enkel supporteren maar eet je ook graag een hapje mee? Top!
Stuur een mail naar info@klubsolis.be en vermeld zeker hoeveel personen mee aan tafel schuiven.

Zaterdag 27 juni 2020

Het toernooi gaat stipt om 12u van start. Aanmelden kan tussen 11u en 11u50. Vergeet dit niet, je kan hier immers al voor het eerst te weten komen of het geluk vandaag aan je kant zal staan.


Wij hanteren het BYOB-principe. Bring Your Own Booze? Neen hoor, wij zorgen voor gevulde frigo’s en ijskoud bier! Just Bring Your Own Ball.


De finale gaat van start rond 20u.


 

 

Heb je meer vertrouwen in je kwaliteiten op de dansvloer dan op het veld? Blijf dan zeker nog iets drinken na het toernooi want wie weet barst er nog een stevige afterparty los. Vraag maar aan wie er vorig jaar nog bij was…

Toernooireglement

 1. Per ploeg worden er min. 5 en max. 9 wedstrijdjes gespeeld van telkens 20 min. Een ploeg bestaat uit 4 spelers op het veld (mannen, vrouwen of gemengd) en zo veel wisselspelers als gewenst. Wisselen kan ongelimiteerd na ieder punt. De opslag wordt gegeven door één van de vier veldspelers en niet door een “wisselspeler”. Een speler kan nooit optreden voor twee verschillende ploegen.
 2. Dit toernooi is een recreatief toernooi. Dit heeft een invloed op de samenstelling van de ploegen. Er moet steeds minstens 1 niet-competitieve speler op het veld staan tijdens het spel. Ploegen die volledig bestaan uit spelers die in jeugdreeksen actief zijn, zijn wel toegestaan.
 3. Elke ploeg levert een scheidsrechter voor een 3 à 5-tal wedstrijden.
 4. Op de finale na gaat een wedstrijd steeds door in volgende vorm : twee ploegen spelen een wedstrijd van 20 minuten. De toernooileiding geeft na 10 minuten een signaal, dan wisselen de ploegen van helft. Het tweede signaal, nog eens 10 minuten later, luidt het einde van de wedstrijd in. Indien het eindsignaal tijdens het spelen van een punt wordt geluid, wordt dit punt uitgespeeld. De ploeg die na 20 minuten het meeste punten heeft weten te scoren wint de wedstrijd. Bij gelijke stand wordt nog één beslissend punt gespeeld.
 5. In de poulefases levert een gewonnen wedstrijd één punt op, een verloren wedstrijd levert geen punten op. Bij gelijke stand binnen een poule wordt er gekeken naar het onderlinge duel.
 6. Na de eerste poulefase wordt er een tweede poulefase gespeeld. Alle ploegen die eerste en tweede eindigden spelen verder voor plaats 1-16. De ploegen die op de derde en vierde plaats eindigden spelen verder voor plaats 17-32.
 7. De ploegen die in de tweede poulefase eerste eindigden in de reeksen die speelden voor plaats 1-16 spelen via halve finale en finale door voor plaatsen 1-4, de ploegen die in deze reeksen tweede eindigden spelen zo verder voor de plaatsen 5-8, de ploegen die derde eindigden voor plaatsen 9-12 en de ploegen die vierde werden voor 13 -16. Voor de ploegen die speelden voor de plaatsen 17-32 zit het toernooi er na de tweede poulefase op.
 8. Voor het goede verloop van het toernooi dient het tijdschema strikt gerespecteerd te worden.
 9. Bij afwezigheid van ploegen of scheidsrechter op het moment van de start van de wedstrijd, kunnen sanctiepunten toegekend worden aan de ploeg van de afwezigen. Deze punten tellen mee voor de (eind)-rangschikking!
 10. De finale wordt gespeeld naar 2 winnende sets van 21 punten.
 11. Bij discussie geldt enkel de beslissing van de toernooileiding.

KLUB SOLIS gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.